söndag 8 augusti 2010

projekt sovrum

Började måla sovrummet för 3 veckor sen som innan hade en hemsk blå färg. Ville fortsätta ändå att ha sovrummet i en blå färg så jag valde 10% ultramarinblå. 10% ultramarinblå
Väggen innan ommålning till höger, nymålat till vänster. Känner mig oerhört nöjd med den nya färgen, lagomt blå samt att linoljefärg är så oerhört vackert. En sådan lyster samt att jag har målat med gott samvete. Miljövänligt och kulturvänligt i samma samt att den är dryg(gick åt 4 dl till 2 strykningar) och att den slits vackert med åren.
När jag var klar med sovrummets väggar tittade jag ut över de vackra böljande fälten så såg jag även fönstrenas kondition. Inte bra alls, så bara till att plocka ner dessa och börja med renovering.

Avskrapning av den gamla färgen
Här har jag skrapat av det mesta av den gamla färgen som satt på och med glädje inser jag att fönstret är i en oerhört god kondition med tanke på att dessa är tillverkade i slutet av 1800-talet.

renovering av fönster
Fönstret på backen är ett fönster som vi tog av renoveringskåken, av det tog vi gammalt handblåst fönster och bytte ut de utbytta moderna glasen. Det röda fönstret har jag gjort första strykningen på och det med järnmönja som skyddar, inte bara mot rost, utan även röta. Fönstret närmast som är rosa blev just rosa för att jag målat det med titandioxid som skyddar fönstret mot mögel.




dörrkarm i 15% grön umbra
Här gav jag upp den vita dörrposten och målade den i 15% grön umbra medan jag ändå gjorde den sista strykningen på insidan av fönstret i just 15% grön umbra. Så dörrposter och fönsterkarm samt insidan av fönster blir i just den färgen. Listerna tänkte jag måla senare i 30% grön umbra. Har även skrapat rent taket i sovrummet på gammal färg som hade målats på för tjockt och det med en hemsk färg. Nu är det målat en vända med Enetorpets antikvita emulsionsfärg.


Dörrpost innan ommålning