söndag 7 augusti 2011

gott och blandat över den här delen av sommaren som gått.

Ja, jag lär erkänna. Jag är en hemskt dålig bloggare. Jag tycker det helt enkelt är roligare att pyssla med huset än att skriva upp allt som händer. Hoppas gott folk att ni har överseende med det, men här kommer ett potpurri med vad som har hänt under de här två månaderna som gått. Det har varit en helt underbar sommar hitills, även om det regnar de dagar jag är ledig på. Men vädergudarna lär väl reta någon. 

 


Mathias fäster kompassrosen på golvet. 

Den här sommaren har vi äntligen fixat till duschrummet, och tro det eller ej - men vi har tvättmaskin! Inkopplad och klar med el och vatten och allt. Jag är så glad! Jag kan nu efter 1.5 år här äntligen tvätta hemma! Lyckan är fullgjord. 


Här kan ni se hur Mathias efter egen kompass(orienterare som han är) fästa kompassrosen. Tvättmaskin står på plats och duschrummet blir inrett i marin stil. Tyckte det bara kändes så rätt med lite marin. Golvet är målat med speciell våtrumsmattsfärg som bror min hade en burk över, och sen lackat med båtlack 2 ggr för färgen satt inte särskilt bra. Väggar och tak är i sin tur målat med linoljefärg. Ren marinblå på listerna och i den vita färgen så är någon procent marinblått. Just för att det inte ska bli riktigt vitt och dels att jag läst någonstans att vit linoljefärg med marinblått inte gulnas lika mycket, får väl se hur det kommer att se ut efter ett tag. 


Nu har vi äntligen slängt ut allt rässje på övervåningen och blottlagt golvet. Dessvärre var väl inte jag helt nöjd med detta trägolv..... 




utan tog fram lite ägg, linolja, vatten och lite pigment och rörde ihop lite äggoljetempera och satte igång att måla golvet. Jag må säga att jag är faktiskt riktigt nöjd. Det blev en helt perfekt grå nyans till listerna och tog ner det vita i golvet så att säga. Nån vända till och lite el sen är faktiskt övervåningen klar, nästan. Herrn i huset ska bara bygga en garderob åt mig först där uppe. 


Närbild på den grå färgen



Och här kommer något som inte många har... Nämnligen en trappa av marmor i trädgården. Denna trapp kom Mathias på att bygga med hjälp av några marmorskivor som vi hittade i trädgården när vi dränerade runt huset. Trappan går ner till dammen, men den är så övervuxen så den får ni inte se nu. 



Gårdens skörd! 



Här grundmålar jag lite pärslspont som ska in i köket sen. Väggpanel i tre olika bredder. 




ockragult. 




Jag har även hunnit varit med på auktion. Gud så kul, och vad mycket fynd jag kom hem med. Ett släp på 3.5 meter och en volvo-kombi var iproppade med grejer och vi fick åka de 20 milen hem i 50 den natten hem. Men oj, vad vi fyndade som sagt! Denna kökssoffa fick jag för 40 :-, det fanns en precis likadan-fast vit, som såldes för 750:-. Hittade en funkisgloblampa för 20:- och en mängd andra fina saker. Nu är jag auktionsbiten kan jag säga. 


Mina gamla kuddar som jag fyndade på en loppis kom väl till användning i soffan och missen min lär tycka om den. Själv älskar jag soffan! Har placerat den så strategiskt så att jag kan se ut genom två fönster och filosofera om livet. Så är den placerad i kammaren, mitt favoritrum. Längtar så tills köket och kammaren blir klart så kan jag få sitta i soffan, lyssna på sprakandet från vedspisen, dricka en kopp te och bara få njuta av vårt vackra hus. 



Här kan ni se kammaren och köket, och den vackra kåpan. Den är som ett smycke i vårt kök. 




Taket är nu färdigmålat i grå umbra, och jag är så nöjd över de vackra klippspikarna jag fyndade på tradera. Det är en sån där detalj som lyfter. 



Hela kökstaket är klart och målat. Fortsättningen i köket följer... 


4 kommentarer:

  1. Nu har jag skrivit kommentar två gånger utan att lyckas, det går troll i detta.

    Ville bara säga att golvet blev fint! + att jag valt duttandet framför potpurrit! Dvs när ledan är total, skriver jag om något som timat i sommar för jag har inte heller orkat blogga under semestern - det är något för eftermiddagsledan på jobbet...

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Gud så snyggt golvet blev!
    Och spiskåpan är ju fantastisk, lite synd att våran stuga inte har det. Har sett många gjuta egna men jag fattar inte hur dom lyckas.

    Underbar blogg by the way.
    MVH//Hanna

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tack snälla för både komplimangen och för tipset om butiken.
    Jag har hört flera nämna den och då måste jag ju besöka den iför färghandling och lite smått och gott.

    Hoppas ni haft en trevlig helg.
    MVH///Hanna

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Fin kompassros! Var hittade ni den och hur har den hållt? Hur fäste ni den? har ni lackat över? Med vad i så fall?
    Mvh Victoria

    SvaraRadera