söndag 6 november 2011

det händer lite grejer...

Nu undrar ni säkert vad det är för bild jag lagt ut bara så där. Skulle bara testa och se om man kunde lägga ut direkt från mobilen, dessvärre blev inte bilden så bra men en förklarig ska ni få.
Förra helgen var det dags för oss att få kommunalt avlopp till gården. Känns skönt att slippa tömma tanken i tid och otid. Vi fick gräva tvärs genom hela gården med stora grävmaskin men med en oerhört skicklig grävmaskinist så gick det att gräva i trädgården utan att ta ner våra kära äppelträd. Ett äppelträd rök med dessvärre men det var inte mycket kvar av det så det var skönt ändå. Det som kändes mest glatt var att de fula granarna, som är en rest av en gammal granhäck, rök med och det var ju meningen. Tänkte redan i våras att ta ner dem men då hade grannen redan hunnit så, så jag ville inte klampa runt bland de små späda plantorna av havre. Men nu rök de med. Grävskopan knäckte de en efter en och likt plockepinn låg de sen på åkern, och i samma veva tog vi bort en massa jord och gjorde en fin slänt. Nu ser jag framemot våren så jag kan ta hand om den delen av trädgård som jag har planerat att göra till fruktträdgård, men det har säkerligen någon annan redan planerat eftersom alla äppelträd är där. Nu vill jag plantera min körsbärslund, päronträd och en massa roliga bärbuskar.

Det som även är positivt är att nu syns gården från vägen och det är så fint. Nu kommer förhoppningsvis folk hitta hem till oss. Det känns bara lite synd att glasverandan är åt fel håll så det som syns från vägen är baksidan. Samt att jag inte hunnit renovera fönstren, det flagar färg och kittet är borta här och där. Folk lär väl undra vad det är för ruckel som jag köpt, det är ju en hel del jobb med det och det är förståligt när ingen bott där permanent sen 50-talet.

och tänka sig nu har det faktiskt gått över 2 år sen vi skrev på kontraktet till huset och jag har aldrig någonsin ångrat att jag köpt denna fantastiska gård. Det som känns mest fantastiskt är att folk börjar se att gården har potential, nu är det inte bara vi som ser det.
Det är som är lite tråkigt är att saker och ting tar tid, men nog har vi hunnit med en hel del under den här tiden. Installerat luftvärmepump, effektiv vedspis och spiskasett och faktiskt lyckats sänka elkonsumtionen med drygt 7000 kwh på ett år genom att undvika använda elementen och använda oss av ved och luftvärmepump.

och vad håller vi på med nu? Nu har sambon satt igång med köket och börjat sätta upp pärlsponten på väggarna. Den är i tre olika bredder, tjock(3 cm) och målad i ljust ockragul och det blev hur fint som helst mot det gråa taket. Just nu inväntar vi att isoleringen ska anlända någon gång, har beställt träfiberisolering så vi ska isolera inifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar