torsdag 21 januari 2010

Fortfarande inget vatten, 10 dagar kvar

Absolut ingen rolig sits vi hamnat i nu. Pumpen är frusen och säljaren vill inte ta sitt ansvar för det slarv han har gjort. Dvs han stängde av vattnet men har inte brytt sig om att tappa ur vattnet och värmen var undermålig när vi kom. Inget roligt när man glad i hågen köper sitt första hus och sen kommer man fram till det här. Besviken är jag, uppgiven, ledsen, förbannad men vi fortsätter kämpa. Packar och flyttar på saker och ting och hoppas på en strålande framtid. Hoppet är väl ändå det sista som överger en? Det kunde varit värre. Det kunde varit vi som köpte huset som brann upp samma dag som de skrev på kontraktet. Vårat hus står fortfarande upp och den där känslan som kom till oss första dagen vi åkte upp på gården har fortfarande inte släppt taget. Nästa vinter vet vi i alla fall hur kallt det kan bli och då är vi förberedda.

...och snart är våren här med 7 blommande äppelträd!

3 kommentarer:

 1. Vad tar mäklaren för ansvar i det här? Han ska väl vägleda nya köpare i den gängse processen antar jag.

  När vi köpte hus så fick vi tillträde innan själva ägarbytet. Mäklaren framhöll då de punkter som brukade kunna leda till konflikt i sådana fall. Bland annat pushade han för att vi skulle kolla så att allting funkade i samband med att vi fick nycklarna.

  Om det inte funkade när ni tog över är det ju solklart säljarens ansvar. Om det är osäkert om det funkade då, dvs att ni inte kollade vid den tidpunkten, så vet jag inte hur det faller sig.

  Vad är det som händer om 10 dagar?

  SvaraRadera
 2. Mäklaren tar just inget ansvar alls, de flesta goda råd om husköpet fick vi av vår bankman men tyvärr missade vi ju det här.
  I morgon blir det att vi hör av oss till konsumentrådgivaren.
  Vi flyttar in om 10 dagar, till en bostad utan vatten. Tjoho! Får nog bosätta sig hos far min i väntan på bättre dagar.

  SvaraRadera
 3. Hej, kul att hitta din blogg. Skall följa den och därmed det som väntar er i ert projekt.
  Vi är själv i fas att överta en gård som är rejält förfallen så jag är så nyfiken på människor som gjort liknande resor. Nu blir ju ni lite före oss så hoppas på en del goda tips. När vi väl är i er situation kan jag dela med mig till er.
  Ser onekligen tungt ut för er just nu men du verkar vara en positiv och uthållig person som avslutar dagens blogg med de 7 blommande äppelträden så till slut går det nog vägen. Alltid när man läser om folk som renoverat gamla hus så avslutas det oftast med "men det var värt det". men där i mellan kan man få en och annan fundering.
  Ha det gott och kämpa på.
  Hälsningar Monica

  SvaraRadera