onsdag 13 januari 2010

I ett iskallt Arkhyttan med en besvikelse som står sig upp i halsen


Ett inlägg från en besviken Katrine som i måndags hade sotaren på besök som provtryckte eldstäderna och det konstaterades att kakelugnen läckte in samt att den var söndereldad som även besiktningsmannen konstaterat men som säljaren påpekade att den skulle vara så. Utan kakelugn i huset är det kallt, vi har små elradiatorer på full värme men det är kallt. Hoppas så att den här evinnerliga kylan kunde släppa någon gång.


Idag hade vi rörmokaren på besök som konstaterade att pumpen var sönderfrusen, så nu har vi inget vatten heller. Synd bara att jag tycker så omåttligt mycket om den här gården. Är fullständigt förälskad i husen och marken runtom så än vill jag inte ge upp.


Hade en dröm efter sotaren då jag var väldigt besviken och ville häva köpet, den natten drömde jag att jag var i ett hus. Jag ville lämna det huset och det var en man som sa jaja... stick då. Senare stod han på trappen med en liten ensam kattunge som gnällde så hjärtskärande så jag kunde inte flytta utan ville ta hand om kattungen istället. Kanske kan symboliseras med gårdens hjärtskärande gnäll om vi skulle lämna den.

3 kommentarer:

  1. Usch det låter jobbigt att flytta in på vintern med kyla ocn inget vatten! Men hur var det med murstocken då? Om det bara var kakelugnen som är trasig så kan du ju plocka ner den och sätta dit vilken kamin som helst nu under vintern för att sedan kunna sätta upp kakelugnen igen till våren, eller kanske en rörspis och kaklena är trasiga.

    SvaraRadera
  2. Jo, nu har vi varit och köpt oss en vedspis som hade bra effekt. Säljaren hade en likadan och den värmde upp hela hans hus som var lika stort som vårt. Kakelugnen får vi sätta om i sommar. Själva rökkanalerna var det inga som helst problem med, eldade idag i vår befintliga vedspis i gjutjärn. Tyvärr åker ju den ut nu, men får se om man vill ha den någon annanstans eller sälja den vidare.

    SvaraRadera
  3. Tappa inte sugen nu! Var glad att ni har en kakelugn och lite originaldelar kvar. Vårat hus som är byggt 1923 var helt sönderrenoverat. Det enda vi har kvar är de gamla spegeldörrarna som de sparade och lucka plus spjäll från en av kakelugnarna som fanns här förut. Varje gång jag ser på luckorna så ser jag hur fina de är med sin art deco blomslinga och jag undrar hur de såg ut på plats. Men bröderna som bodde här innan har båda dött så det finns ingen att fråga.

    SvaraRadera