fredag 4 juni 2010

Tiden bara flyger fram i grönskans knakande tid

Inser nu att det är på tok för länge sen som jag uppdaterade bloggen, men allt har sin förklaring i att nu är det mycket att göra. Trädgården växer så det knakar och gräset behövs klippas stup i kvarten, ansa buskar, röja sly, inventera växtligheten.

Nu har vi äntligen rivit ur allt rässje ur grunden och skräp var det från -40-talet och framåt. Sönderslagna flaskor, rostiga hinkar och annat som gått sönder under åren har de slängt undan där, men spännande fynd hittade vi också med en historia blandad med vidskeplighet. Hittade ett gammalt käkben och en barnjacka i murstocken och en barnsko i grunden, men det lät vi ligga kvar där så man inte stör ordningen på gården. Vidskeplig som jag är.
Några glasflaskor vi hittade var hela också så de behöll vi som ett minne.

En dag var farsgubben min i vanlig ordning och ville ha sig en kopp kaffe, då grävde han upp en stenbeläggning framför lillstugan och vi fick ett fullt sjå att flytta över "ogräset" hallon ner till fruktträdgården och flyttade även på ett par växter till bakom huset. Sen passade jag på att gräva bort alla växter som är i rabatten framför huset och flyttade upp de till lillstugan. De växte på tok för nära huset och jag förbannade de människor som sätter en rabatt direkt utanför huset. Inte bra för husets miljö alls!

Ved har vi fått i massor och jag tackar och bugar och staplar och sliter, men det kommer inte sitta fel sen när vinterns kalla vindar viner runt knutarna och man sitter framför vedspisen och myser. Apropå vedspis så har vi nu äntligen flyttat ut den till garaget och Mathias är i fullt sjå med att knacka ner muren under så vi får plats med den nya vedspisen och den gamla elspisen den har förflyttats till den sällsamma sovplatsen soptippen. Äntligen har vi tagit oss en tur till tippen och slängt en massa bråte som vi fick med på köpet och som ett hurra köpte jag en klotgrill och fira med. Har nu grillat två dagar i rad och jag är så lycklig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar