tisdag 7 september 2010

vad som har hunnits göras under en månads tid, inlägg för beundran av mig

vårt blivande tak

Tänkte skriva ett inlägg nu om tiden som inte räcker till, men blogger ville en helt annan sak så nu blir det en bildpotpurri över vad vi faktiskt har gjort den här månaden som jag inte har bloggat på. Anledningen till att det dröjt en månad är för det första att jag sällan har tid att sitta vid datorn, jag inte känt att det har hänt något på gården samt att augusti var en väldigt hektisk månad där jag inte ägnade mycket tid alls till att vara hemma.

Men nu så är jag här, bilder uppladdade och här kommer fortsättningen om sagan om Målarns.

En regnig onsdag(ja, det måste ju varit en onsdag eftersom det bara var onsdagar jag var ledig på under augusti månad) så åkte vi hem till far min och lånade släpet hans och åkte tillbaks till Målarns och lastade på golvet som vi rivit ur rivningskåken sen stack vi upp till vildmarken norr om Enviken. I Enviken har jag en god vän som har en massa roliga leksaker som hyvlar i all dess mängder.

Erik vid planhyveln
Anledningen till beslutet att köra upp golvet dit var för det första att vi vid rivningen var rätt aggressiva och bröt loss fjädrarna, men som tur är så har han en maskin som gör att man kan få not på bägge sidorna av brädan och sen stoppar man in en lös fjäder istället. Hurra! Så passade han på att ta de i planhyveln på en gång så att nu har jag ett nytt skurgolv istället för det gamla. Det gamla skurgolvet var bortom räddning pga den förra ägaren som så fint huggit bort delar av brädorna.
När jag ändå var där så passade vi på att ta med oss taket till köket, ett helt underbart tak i 3 olika bredder som säkerligen kommer bli otroligt vackert när det väl kommer på plats. Så fort rörmokaren har varit där och installerat avlopp till tvättmaskinen. Så fick vi med oss vindskivor också som ska upp. Stod och oljade in de igår, 3 liter linolja gick det åt till 7 korta vindskivor.
Vad de sög åt sig olja, jag verkligen hällde på oljan på brädorna och slurp så var det borta.

Brädhögen i garaget

Så här ser brädhögen ut där den ligger i garaget och bara väntar på att bli iordninggjord.Kromoxidgröna ytterfönster

Nu så är äntligen fönstren i sovrummet klara, fattas bara ett gångjärn och sen är det bara att sätta upp dem och skryta för hela byn över hur vackra fönster vi har.

Umbragrön karm

Lite dålig bild, men ska försöka visa att karmen blir i umbragrön som dörrpostern. Tror det kommer bli bra. Var in i sovrummet i går när solen sken in och det såg då verkligen jättefint ut. Inte för ljust, inte för mörkt, bara perfekt i harmoni. Precis som ett sovrum ska vara, harmoniskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar