onsdag 29 september 2010

hösten är kommen

hösten är nu kommen till Målarns, och det märks med kylan. I natt vaknade jag av att jag frös. Burr. Det brukar nu vara någonstans mellan 15-17 grader i stugan, 13-15 i stora huset. Måste sätta in innanfönster. Sovrumsfönstret har nu kommit på plats och som ni ser på bilden här nere så ser ni mannen i huset fixar med lite småfix när vi satte in fönstret i sovrummet. Tyvärr så ser fönstret mörkt ut på håll, tråkigt tycker jag.  

 

Mathias småfixar

I söndags var det ett år sen vi tittade på huset för första gången och jag minns då när vi åkte upp för den lilla vägen in på gården, alla dessa känslor, vad vi sa. Och det enda ord vi fick ur oss när vi var framme var: -WOW! Oj, det var ju faktiskt fint! 
När vi gick runt på den förvildade gården, tittade in i huset som mäklaren sa: ja, med egen risk så kan jag visa er runt i huset. Den hemska färgen i sovrummet, ängen som ingen slåttrat, den förväxta slänten. Vi måste då ha varit bra galna som ändå ville ha huset, men det var just den där känslan som inte kunde släppa. Det var verkligen en wow-känsla och den har ännu inte släppt. 
Igår kväll var jag ut på ängen i månens sken och tittade på gården och gatlyktorna från byn och det var så fantastiskt vackert. 

Kalkmålad murstock

Håller nu på i köket och kalkmålar spisen och murstocken och jag må då säga att vitt blir det. Kalkfärg är en helt underbar färg, billig som sjutton och häftig att måla med. Först är den grå men dagen efter blir den alldeles kritvit. Fortsatte upp i skorsten med kalkfärgen för att binda sotet och det verkar gå riktigt bra så snart är den också vit och fin inuti. 


golvtegel från gysinge

Var till Gysinge en dag och handlade reservdelar till huset och hittade där golvtegel som skulle passa fint framför spisarna. Till höger, närmast väggen, ska vedspisen stå och ytterst kommer elspisen stå. Perfekt mått för att precis få plats under kåpan. Runt golvteglet kommer det byggas likt en nisch runt och in med det nya skurgolvet. 


Nya vindskivor över sommarrummet
Nya vindskivor behövdes på carporten/sommarrummet och de är nu klara att sättas upp. Målade de i 5% gröm umbra och jag känner mig nöjd med valet. Ser lite mer harmoniskt ut än kritvita vindskivor. 

2 kommentarer:

  1. Jag älskar också kalkfärg! Jag kan inte förstå varför inte fler förstår dess storhet! Varför köpa dyra silikatfärger till källaren när det ska vara genomsläppligt, när man kan köpa kalkfärg som är ännu genomsläppligare, mycket vitare och dessutom billigt! Mögelsäkert är det också!

    SvaraRadera
  2. Ja, man kan ifrågasätta sig varför de gör på dette viset okunskap tror jag både hos konsument och säljare. Kalkfärg är verkligen sagolik och så billigt! 30 kr kostade det ungefär att måla murstock invändigt och utvändigt och kåpan.

    SvaraRadera