lördag 22 maj 2010

hägg, björkar och växande gräs

Här går det undan i värmen. Ena stunden är det vinter andra är det full sommar. I förrgår var årets första åska och hälsade på till min stora förtret, särskilt när man bor på en kulle med höga björkar och åkrar runt om och jag som är så åskrädd. Rädslan blev till energi och jag rev ur köket, städade sommarrummet och städade garaget samtidigt. Åskan gick hårt över byn, när jag öppnade dörren för att springa ut till sommarrummet blixtrade till och direkt ett stort PANG! Det var då inte roligt. Ett evigt hoppande och svärande varje gång det mullrade alldeles intill. Men jag gjorde mitt val när jag köpte gården och inget elektriskt slogs ut mer än att klockradion satte på larmet. Den blev väl också lite skraj antar jag.

I trädgården växer det så det knakar i trädgården och en hel del växter dyker upp. Upptäckte just att vi har 2 häggbuskar och 2 häggträd i trädgården, och en massa blommor som jag inte har en aning om vad det är. Gräset växer så det knakar och vilken tur att vi fyndade en gräsklippare på loppisen för enbart 350 kr. Björkarna vajar i vinden, fåglarna kvittrar och stackars kasper får fortfarande vara inomhus efter taxbettet.
Håller nu på att sätta potatis i hinkar i brist på ett fungerande land, och hoppas på potäter innan midsommar.
Det är så sagolikt vackert på gården så man vet inte vart man ska ta vägen och att lilla jag har fått äran att få bo här det är jag så tacksam för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar