fredag 7 maj 2010

Vi är som tonade rutor

Storstugan

Kan då verkligen gladeligen berätta att jag är så glad varje morgon över att gå ner genom vitsippsbacken och ner till storstugan. Den kommer då bli fin när den blir klar. Tänkte måla verandan ockragul och fönstrena kromoxidgröna. Kommer bli så fint. Och en dag vill jag även måla taket kromoxidgrönt, den dag jag har kommit över min höjdrädsla eller lyckats knuffa upp sambon till att göra det.

Utsikten från kullen

Härifrån har man verkligen en vidunderlig utsikt över byn åt alla håll och kanter. Så härligt att sitta här och filosofera och titta runt över den vackra byn som vi får vara en del av.

Utsiktsplatsen på kullen

Här kan man sitta sen under de ljumma försommarskvällarna och bara njuta över att man får finnas till. En dag tänkte jag bygga ett lusthus på den här kullen, men nu får jag nöja mig med att försöka göra en äng här. Inte så fel det heller.


Lila vitsippor

Bilden gör inte så mycket till rättvisa men jag hittade lila sippor i vår vitsippsbacke, och det dyker bara upp fler och fler vitsippor. Det är så underbart! Jag verkligen tokälskar vitsippor.

Varje gård med aktning har en egen skylt
Mathias tröttnade på att folk inte hittade till oss, så han målade en fin liten skylt för att visa folk var gården ligger. Den ligger ju väldigt strategiskt till. Den ligger bara en liten bit utanför byn, bara en liten bit från vägen men ändå så pass att knappt någon ser gården medan vi har en hejdundrande utsikt över hela byn åt alla håll och kanter. Ingen ser oss, men vi ser alla. Vi är som tonade rutor.


Vedhögen

Mathias i klyvartagen

Mitt bland vårens ljumma vindar och fåglars kvittrande har man en gnolande ilande tanke på att det nog kommer en vinter i år igen. Så en dag kom far min med elsåg och en massa pinnar som ska kapas hem till mig. Här skulle bli ved. Själv hade jag förberett gården med att leta på allt som fällts innan för att även det kapas. Så kapning blev det allt, med allt vad det innebär. Skrubbsår, kedjor som hoppar av och sånk, stön och pust. Men nu är veden kapad, nu ska den bara klyvas vilket Mathias är i god väg på att göra. Själv får jag stapla allt, men det är det värt. Till midsommar ska det vara klart och efter det ska det in under tak. Måste bygga vedbod!


1 kommentar:

  1. Mmm, när jag var liten tänkte jag att om jag skall gifta mig så blir det med vitsippor.
    Jag skulle vilja prova runt om det är vid stenen eller någon annanstans det känns bäst med Qi-gong. Vet inte varför jag gillar alla naturens ingredienser, som nog finns där.

    SvaraRadera