fredag 15 oktober 2010

ju mer man renoverar...

Det här var vad jag vaknade upp till i morse när jag gick ner till stora huset. I går rumstrerade min käre sambo och far som tokar i köket men det har jag nog lärt mig att när pappa kommer förbi då försvinner någonting i huset. I går försvann golvet och under all isolering så lokaliserades det den ruttna trossbotten. Så idag är det helt enkelt ett enda stort hål rakt ner i köket.
Fick en fråga en gång från en vän om köket var klart och jag bara skrattade och jag må skratta ännu åt den frågan för nu vet jag inte ens om köket kommer bli klart nästa år för inte nog med att trossbotten var rutten, syllen var likadan.
De förra ägarna har gjort en variant av renovering som går fort, ser snyggt ut men är inte populär när den kommer i dager.
För ett par deccenier sen så var det här huset en sommarstuga och tydligen ett hus där ett par ungdomar gjorde inbrott. Det värsta var inte att de gjorde inbrott utan helt enkelt det att de gjorde ett busstreck som har satt sina spår ända till i dag, de satte helt enkelt på vattnet på övervåningen och stack. De spåren har man sett i taket där de fått såga upp det gamla fina taket och satt gipsskivor över, golvet däremot lyfte de bara på tog bort isoleringen, la en masonitskiva över den ruttna trossbotten, la över isoleringen igen, på med golvet, på med spånskivor och på med plastmatta. Tada... problemen är borta.

Detta var senaste nytt från gården, den som känner sig sysslolös är hjärtligt välkommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar