torsdag 28 oktober 2010

sovrummet börjar bli klart


Äntligen  börjar  sovrummet bli klart,  lite  småduttande där  de gamla elkablarna har suttit  och byte av el  och  golvet  ska  spikas  fast  sen är det helt  klart.  Här  kan  vi  se  lite  före  och efter bilder. Över är den färg som var när vi flyttade in, inte den vackraste färgsättningen direkt. 

Här kan vi se färgsättningen i dag, lister och fönsterpost i 15% grön umbra, väggar i 10 % ultramarinblå och taket i antikvitt. 


Garderobsdörren är målad i 10 % kimrök och byrån i 5% grön umbra. Byrån hittade jag i uthuset hos far min som min syster någon gång har fått, renskrapat men aldrig blivit målad så jag frågade snällt om jag fick låna den och det fick jag. Pigtittaren som står ovanpå har jag fått eller lånat och även den är en gammal släktklenod. 

Nu är det som sagt bara ny el som ska in, Mathias tog ner kablar och flyttade på gamla eluttag så jag kan dutta i ny färg även där och jag vill nog inte veta vem som har skött elen i det rummet. När man kom in i sovrummet så sitter det ju självklart en strömbrytare, inget konstigt med det. Den strömbrytaren leder till en annan strömbrytare som sen leder till en kopplingsdosa som sen leder till en kopplingsdosa och sen tar det slut. Vet inte vad jag ska säga riktigt. Under fönstret satt ett telejack där trådarna var lindat till ett fint litet nystan och bildat ett spoleffekt och ledningen gick upp till nocken och skapade en åskledareffekt. Skulle då inte vilja prata i den telefon när åskan gick. Jag vet inte vad de har pysslat med i det här huset, men det verkar inte ha funnits någon som vet något särskilt om hus. Det är bara en massa frågetecken överallt och man blir då bara trött. Men en positiv sak är att vedspisen är godkänd och vi eldar för fullt i den. Om det inte vore för hålet i köksgolvet så hade det nog blivit bra varmt i huset av den. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar