fredag 15 april 2011

våren sprätter fart på går´n igen

fönster i allrummet

Nu börjar våren göra sitt med den sovande vinterenergin och det börjar åter igen hända saker på gården. Bilden här ovanför visar hur fint det blev när vi tog fram det gamla igensatta fönstret. Solen lyser så fint över golvet från fönstret och lyser upp. Ni kan även se hur bården ovanför blev, tyckte själv det blev ett jättelyft för hela rummet med denna gamla haparandabård från 1880 som jag hittade i ett häfte om just gamla schabloner. Målat i äggoljetempera i italiensk grönjord. 


fönster i sovrummet

Fick ett par gamla "mormorsgardiner" av min syster i födelsedagspresent och tyckte de blev jättefina i sovrummet, de hjälper till att sprida ljuset ytterligare i sovrummet. Tyvärr tyckter jag väl inte just att kameran gjorde den rättvisa. 


pardörrar

Och äntligen kan jag visa upp en bild på de gamla pardörrarna jag fyndade för en relativt billig peng. Tyckte de var jättefina och föll direkt, att måtten stämde gjorde ju saken ännu bättre. Så nu ska dessa dörrar sitta mellan hallen och glasverandan när den väggen byggs upp, tror dessvärre inte att vi hinner bygga upp den i år men jag hoppas på nästa vår. 

Nya stolar

Och som alltid... jag ska inte, jag ska inte, jag ska INTE slinka in på nån loppis och ta hem en massa saker men nej då det gick inte så bra den här gången heller. Hade tid att slå ihjäl så jag slank in på Myrorna i Falun och nästan bokstavligen sprang på dessa stolar kl 17.55 en onsdagskväll. Priset var överenskomligt, en hundring per stol, och med att jag aldrig sett något liknande så köpte jag dessa stolar i all sin hast och det ser verkligen storartat där de står i kammaren. 


Skilla

Sist men inte minst bjuder jag på en liten vårbild. Även våren har kommit till vårt kära Målarns! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar