måndag 25 april 2011

Nu börjar sommaren

Nu är det sommarvärme på Målarns. Idag, den 25 april var det +26! Helt galet! Men ack så skönt. Björkarna slog ut i fredags och det poppar upp små blommor överallt. Hoppas nu att värmen håller i sig hela sommaren ut.

Med värmen här på gården börjar vi alla vakna till liv, katterna jagar flugor, fjärilar och kommer hem med en och annan sork. Hoppas vi blir av med dessa sorkar snart, de har grävt hål i gräsmattan i vinter igen. 


Häromdagen tog jag itu med projekt duschrumsgolv. Fick en liter "plastmattefärg" av min bror så jag passade på att måla golvet i duschrummet. På bilden ovan kan man se den fula röda mattan, men vad man inte får se är att i duschen, som är relativt nykaklad fanns det en aprikosfärgad matta. Så tokfransarna innan hade varit så snåla att de bara bytte matta där de kaklade och inte hela duschrummet trots att det bara är på drygt 3 kvadratmeter.  

 så här såg det ut under jobbets gång. Sakta men succesivt blev golvet vitt. Hoppas på att lägga ut en bättre bild snart. Ska fortsätta måla den fula bastupanelen vit sen så blir det fräschare, tänkte ta med marint tema. Hittade en rolig butik på nätet www.sjobutiken.se som sålde enbart grejer med marint tema. Funderade på att ha ett runt kabyssfönster i dörren mellan bastun och duschrummet så kommer det ljus in i duschrummet från bastuns fönster. En trätunna att lägga tvätten i och lite annat smått och gott. Tror det kommer bli rätt häftigt. 

Vitsippsbacke

I våren dyker det upp en massa blommor och i backen upp till lillstugan är det täckt med vitsippor. Så fint! Jag som älskar vitsippor. 

 gammalt trähjul

När vi var ute i skogen och gick hittade vi detta övergivna gamla hjul som vi släpade med hem. Vilken fin prydnad utanför sovrumsfönstret. 


 vedhuggning 

Veden är rätt viktig att tänka på inför vintern, även om man inte så gärna vill tänka på vintern i värmen. Men när vintern väl är här är man glad över att man tänkte på vintern i värmen. 


Krokus

Höstens lökar har börjat blomma nu. Alla dök inte upp, men tillräckligt. 


Och sen avslutande med en fin bild över kammaren, favoritrummet i huset. Tycker ljuset är så vackert i det här rummet. Jag ska aldrig byta ut mina gamla 1800-talsfönster till nya moderna. Dessa ger ett sånt fantastiskt ljus! 

1 kommentar:

  1. Vitsippor hör till de få blommor jag plockar. Annars tycker jag blåsippan är den vackraste blomman - midnattsblå med en gloria av små stjärnor! Ärggröna, ganska grova blad o så den lilla ludna, ljusblå knoppen! Svårslaget.

    SvaraRadera