torsdag 5 maj 2011

drömmer...

Det är lätt att drömma när snön har försvunnit. Har idag lånat en bok om terasser och jag drömmer om en stor terass mellan de bägge husen som går över slänten med morgonsol och den himmelska utsikten över åkrarna. Med ett sommarkök utanför och ett provisoriskt tak över, kanske en segelduk? Mathias har just byggt en ställning där vi ska ha diskbänken(den som vi rev ut från köket) men tyvärr inte där jag ville ha den där man enklast kunde utnyttja el, vatten och ha ett provisoriskt tak men det blev med en väldigt fin utsikt istället. Får se hur det slutar sen, vackert eller praktiskt? 

Har även börjat skissa på ett växthus/badstuga/tvättstuga/vedbastu som jag skulle vilja ha på kullen med utsikt över våra hus. En hel vägg mot nord, bra med isolering (typ passivhus) där bastun, badstugan och tvättstugan kommer vara. I badstugan så vill jag ha pannmur, öppen spis och ett mysigt badkar och med ett stort fönster så man kan titta ut. Sen går man vidare därifrån till ett växthus med en härlig inredning, typ vinterträdgård och ett drivrum skulle jag vilja ha. Oj, vilka storslagna planer jag har men det är svårt att inte ha det när man har såna möjligheter! Så nu gäller det till att hamstra på sig allt man behöver till den dag det är dags så det inte blir så dyrt. Jag menar Rom byggdes inte på en dag och det gör inte vår gård heller. Har räknat med en 5 år innan terassen blir klar om vi inte råkar springa på en massa billigt virke någonstans. Visst drömmer jag, men jag tror även på återvinning och att inte belåna sig över öronen. 

Annars då? Vad händer? Jag målar badrummet, tar dock ganska lång tid eftersom jag inte har varit hemma så mycket på sistone samt att jag har passat på att måla lister medan det var varmt. De blir i en fin ljus gråblå färg som ska sitta i allrummet. Det bästa med naturliga färger är att man sällan hittar en färg man inte blir nöjd med och att blanda färg själv är underbart. :) Eller jag bryter mest med vit linoljefärg som jag köper in på storburk och river pigmenten själv och blandar ut till den kulör jag önskar. Så är jag även så lyckligt lottad att i färgbutiken i min stad har de pigment på lösvikt. Köper in mig på zinkgrönt. Härlig färg! 


2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att drömma! Min favvosysselsättning, faktiskt, gärna i hängmatta el annan anordning för horisontalläge.
    Trist bara att otålighet som karaktärsdrag inte riktigt passar ihop...

    Du river färg? De gånger jag använt torrpigment, har jag helt klart insett behovet av omrivning... men det gäller kanske bara vissa? Pariserblått är definitivt ett sånt pigment. Men blir det inte väldigt - inte söligt, inte kladdigt, men mycket färg på fel ställen? Var får man tag i rivstenar?

    SvaraRadera
  2. Jag blandar helt enkelt olja med pigment i en mortel och sen mortlar jag ihop det till en massa med typ filkänsla och sen blandar jag ihop det med färgen. Värst kladdigt tycker jag inte att det blir. Häller över min färg i en burk och sen tar jag så mycket jag vill ha i den vita linoljefärgen. Jag tycker det fungerar bra.

    SvaraRadera