onsdag 10 februari 2010

Bland snö och värmande sol


Bland molnig dag och snö dök de här skönheterna upp när jag var ute och hängde upp talgbollar till de små fåglarna. Ett säkert vårtecken, videkissar! Våren känns alldeles för långt bort, men det här gav hopp.
Idag har vi skottat av snön på taken på garaget och verandan. Skrapat bort lite färg i taket i kammaren har jag börjat med även, under all färg och spackel finns ett fint trätak.
Var in till Säter i går och besökte deras bibliotek och hittade lite information om huset. Det var svårt att se när huset var byggt, men någon gång mellan 1830 - 1860 är det byggt. Huset var innan flytt 8*6 meter med 2 rum och bakugn. Är osäker på hur de räknar med dessa 2 rum, om det verkligen bara var 2 rum eller om det är så att de inte räknar med hall och kök. Hittade även en bild frå 1915 på de som bodde där då i förgrunden av huset. Kortet var svart-vitt, självklart. men man kunde ana att verandan var ljusare än själva huset samt att fönstrena var mörkare än karmarna. Vilket man kan, med dåvarande modefärger som hjälp, ana att verandan troligen varit ockragul och fönstrena målade gröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar